top of page

Over mij

Nicoline Voskamp

Ik ben 57 jaar en werkzaam als psycholoog, met ervaring en kennis van de dieptepsychologie. Eveneens werk ik met familie en organisatie systemen en hun invloed op het geestelijk welbevinden van de afzonderlijke leden waarbij ik ook gebruik maak van paarden. 

 

Vanuit de stad Rotterdam afkomstig en in de natuur neergestreken in België. 

De meeste ervaring heb ik opgedaan in het werken in oude stadsdelen door het begeleiden van (jonge) mensen met uiteenlopende culturele achtergronden, en ook over de grens in Afrika.

Dat is ook mijn kracht, het kunnen werken met een diversiteit aan mensen met een diversiteit aan levensvragen en levens obstakels.

Mijn werkwijze is samen-werken en ont-dekken wat er gaande is in het huidige moment in je leven, waarbij ik zoveel mogelijk luister en spiegel. Mijn levensmotto is, zo binnen zo buiten. 

 

Wat voor mij belangrijk is in de relatie: gelijkwaardigheid, vertrouwen, samenwerking, veiligheid, authenticiteit, openheid, eerlijkheid en duidelijkheid. 

Het werken met mensen vind ik heerlijk. Vooral hen te begeleiden om de verdieping te maken naar binnen. Alles wat je tegenkomt en ervaart is een spiegeling van wat zich binnenin je afspeelt. Wat voor een groot deel onbewust is. Ik help je vanuit verschillende zienswijzen, methodes en oefeningen je dit bewust te maken. 

Zodat je je weer gaat her-inneren wie je in wezen bent.

IMG_1945.JPG

'There is a voice that doesn't use words. Listen'
Rumi

Eind 2021 nam ik een ingrijpende beslissing, waar ik al enige tijd mee rond liep. Ik woonde en werkte al meer dan 30 jaar in mijn geliefde stad Rotterdam en er begon iets te knagen. Mede gestimuleerd door de lockdown periode en de daarmee samenhangende maatregelen die voor mij het humane overtraden, en de totaal veranderde wereld om mij heen, verlangde ik naar de natuur en rust. Weloverwogen ging ik naar binnen en nam het besluit naar het Zuiden van Nederland te verhuizen. Voor mij de mooiste plek in ons land met haar heuvels en meanderende stromen. Het werd Belgie, de Voerstreek, dat net zo mooi is. Eén van mijn beste besluiten ooit en niet de gemakkelijkste. En tevens een hele nieuwe fase in mijn leven. Ik vertel dit om aan te geven dat in principe iedereen deze, soms ingrijpende keuzes, kan maken. Ook jij, zolang je naar binnen durft te gaan en te ervaren wat jouw diepste wensen en verlangens zijn en je angsten onder ogen durft te zien. Ik kan je daarbij helpen dit te onderzoeken.

bottom of page